" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Χωρίς τσίπα, χωρίς φιλότιμο





Μνημόνια, συμβάσεις, επικαιροποιήσεις βάρβαρων πολιτικών. Aκρωτηριασμός μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, ιατροφαρμακευτικών παροχών -πρόκειται για έναν κατάλογο χωρίς τέλος- ψηφίζονται, προωθούνται και εφαρμόζονται, βυθίζοντας το λαό και τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.Ανεργία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, μείωση των μισθών, των συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των μισθωτών κατά 40%, κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (αύξηση 11% των συμβάσεων της εκ περιτροπής εργασίας και μείωσης 27,7% των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά το 2011), διεύρυνση των ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή απολύσεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι είναι.....

 απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες, διευκόλυνση των απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής κατά 166% το 2011, κατάργηση της διαιτησίας, ενίσχυση των κεφαλαιοποιητικών και ιδιωτικοποιημένων στοιχείων στην κοινωνική ασφάλιση και την υγεία.
Και δυστυχώς τα μέτρα αυτά, αποδεδειγμένα πλέον, δεν μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ καθίσταται αμφίβολη η βιωσιμότητα του χρέους. Και τούτο διότι παρά την αναδιάρθρωση του χρέους μέσω του PSI και παρά τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως παραδέχονται πλέον Κομισιόν και ΔΝΤ, ακόμα και μετά το 2015 θα απαιτηθούν νέα δάνεια προς την Ελλάδα!
Τα επίσημα στοιχεία σοκάρουν:
- Η μείωση των μισθών, των συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των μισθωτών κατά 40% και η έκρηξη της ανεργίας συνοδεύονται από μια ασίγαστη φοροκαταιγίδα.
-Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο άνεργους, σχεδόν το 30% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Σχεδόν 250.000 άνθρωποι επιβιώνουν από ανθρωπιστική βοήθεια και συσσίτια.
-Η ανεργία αναμένεται να φθάσει ακόμα και στο 25% μέχρι τα τέλη του 2012. Ένας στους δυο νέους είναι άνεργος.
Kαι οι πολιτικοί χωρίς αιδώ, οι ίδιοι που έφθασαν τη χώρα και το λαό σε αυτή την κατάντια, ζητούν πάλι την ψήφο μας. Η υποκρισία αλλά και το θράσος δεν έχουν τέλος.
Αυτοί που έκοψαν μισθούς και συντάξεις, που επέβαλαν φόρους χωρίς τέλος, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, αυτοί που έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους με τα χαράτσια να έχουν την «τιμητική» τους σε μόνιμη πλέον βάση.
Είναι οι ίδιοι που τώρα ξέχασαν και ως... λευκές περιστέρες θέλουν να επανεκλεγούν. Χωρίς τσίπα. Χωρίς φιλότιμο.

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

πηγη   http://www.pheme.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου