" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το τούνελ του καινούριου μονόδρομος για την ελπίδα



Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η χώρα μας έχει φτάσει στο χειρότερο οικονομικό σημείο των τριάντα τουλάχιστον τελευταίων ετών . κανένας , επίσης  , δεν αμφισβητεί  ότι την μεγάλη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Μεγάλη ,όμως, ευθύνη έχουμε και εμείς ,σαν λαός, που κοιτάζοντας κοντόφθαλμα και εγωιστικά, αυτό που νομίζαμε ατομικό μας συμφέρον ,δώσαμε με... την ψήφο μας και την ανοχή μας εξουσία και δύναμη σε πολιτικούς και πολιτικάντηδες χωρίς όραμα χωρίς θέληση χωρίς πυγμή. Διαχειριστήκαν την εξουσία, τις περισσότερες φορές, με αλαζονικό τρόπο και με πρόσχημα την λαϊκή εντολή έφτιαξαν νόμους ενάντια στο λαό.  Νόμους που εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα του χορηγού τους. Κατάντησαν τα υπουργεία γραφεία εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων συμφερόντων που μοίραζαν το κρατικό χρήμα  με γνώμονα το προσωπικό και πολιτικό τους όφελος. Χρήματα που έπρεπε να πάνε στην παιδεία στην υγεία στις κρατικές επενδύσεις στην πρόνοια και στήριξη των ευπαθών ομάδων του λαού κάποια βρίσκονται στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους (βλ. Τσοχατζόπουλος και όχι μόνο) και κάποια στις τσέπες ξένων και ντόπιων μεγάλων εταιρειών (βλ. siemens )  ιδιοκτητών ΜΜΕ και δημοσιογράφων του συστήματος. Με αντάλλαγμα το προσωπικό μας προσωρινό όφελος (διορισμός στο δημόσιο, τοπικά μικροσυμφέροντα, επαγγελματικές συντεχνίες, χρηματισμοί ) τους αφήσαμε να καταστρέψουν την χώρα αδειάζοντας τα ταμεία και ξεπουλώντας τον πλούτο της. Παραχωρώντας (αμετάκλητα και άνευ όρων ) την εθνική κυριαρχία, φέρνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα και τριτοκοσμικές συνθήκες σε υγεία, παιδεία, πρόνοια.  Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν (η να μας εκβιάσουν) ότι είναι οι μόνοι ικανοί να μας σώσουν. Αλήθεια από τι ?  και με ποιους ? από την οικονομική καταστροφή (και όχι μόνο ) που οι ίδιοι δημιούργησαν,  με το ίδιο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό τους προσωπικό ? Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Πρέπει να καταλάβουν ότι το ακροατήριο τους ( θέλω να πιστεύω ) έχει αλλάξει πλέον και από πολίτες-οπαδοί έχουν μετατραπεί σε κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες. Πρέπει να ξέρουν επίσης ότι η ανοχή του κόσμου έχει εξαντληθεί και αν θεωρούν ότι η τιμωρία τους θα περιοριστεί στην πολιτική τους μόνο καταδίκη είναι γελασμένοι. Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτοί έχουν την εμπειρία και να μας φοβίσουν για το νέο που έρχεται. Όχι δεν φοβάμαι το καινούριο ( με όποιες παιδικές ασθένειες και αν κουβαλάει )  όταν η άλλη μου επιλογή είναι ένα  γέρικο σάπιο πολιτικό σύστημα που καρκινοβατεί και υπάρχει ακόμα μόνο  γιατί ντοπάρετε από τα ξένα συμφέροντα και τους ντόπιους καναλαρχες - εργολάβους . Όχι  δεν φοβάμαι γιατί δεν έχω για τίποτα άλλο να φοβηθώ . Τόσα χρόνια με έχουν φοβίσει με έχουν απογοητεύσει με έχουν τρομοκρατήσει με έχουν αρρωστήσει αυτοί και οι πολιτικές τους . Τώρα έχω μόνο ελπίδα . Ελπίδα για το νέο που έρχεται .
Και αν απογοητευτώ πάλι ?  Δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος να τους ανέχομαι για χρόνια. Θα είμαι εκεί όρθιος στις επάλξεις να τους κατακρίνω και να τους τιμωρήσω.
Ένας εκ περιτροπής ιδιωτικός υπάλληλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου