" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το πανίσχυρο όπλο των εργαζομένων της εποχής μας

 Κάθε εξουσία, όπου και να βρίσκεται, σε όποιο επίπεδο και  να λειτουργεί [κράτος, εργασία, κόμμα, οικογένεια] προσπαθεί κύρια για ένα πράγμα. Προσπαθεί να πείσει τους εξουσιαζόμενους, ότι δεν έχουν άλλη διέξοδο και κανένα ισχυρό όπλο αντίδρασης. Μόλις αποδεχτούν αυτό το συλλογισμό γίνονται ελεγχόμενοι. Η επανάσταση ξεκινάει λοιπόν από τη συνείδηση. Συνειδητοποιείς ότι έχεις δύναμη, άρα και τη δυνατότητα να πετύχεις καλύτερες ισορροπίες. Αρχίζεις τον αγώνα και είναι πλέον ζήτημα χρόνου να δημιουργηθούν νέες ισορροπίες.
  Ποια είναι όμως τα κύρια χαρακτηριστικά των δυνάμεων επιβολής? Πώς έχουν εξελιχθεί στο διάβα της ιστορίας? Πώς σήμερα αντιμετωπίζονται και τι πολιτικές αναπτύσσονται προς αυτή την κατεύθυνση?
  Για αιώνες την άποψή του.....
 επέβαλε κάποιος < ηγέτης>, με την βοήθεια της ομάδας των δυνατότερων αρσενικών. Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν όταν έγινε κατανοητό ότι< η δύναμη βρίσκεται στην άκρη του όπλου>. Ξεκίνησαν αιώνες αμφισβήτησης των πάντων. Ξεκίνησαν αιώνες αναταραχών και προβληματισμού. Αυτή η εποχή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτή τη περίοδο αναπτύχθηκε η βιομηχανική επανάσταση, η τεχνολογική επανάσταση και γενικά έγινε μια συσσώρευση γνώσεων που άλλαξε τα πάντα.
  Το σημείο κλειδί, που οδηγεί σε αυτή τη συνεχή εξέλιξη, είναι το ότι για να ελέγξεις τη δύναμη των όπλων χρειάζεται ένας τρομερά σύνθετος μηχανισμός. Ένας μηχανισμός που ξεκινάει από την παραγωγή τους και τελειώνει στην αποτελεσματική αξιοποίησή τους. Αυτό δεν πετυχαίνεται εύκολα και ούτε υπάρχει μια λύση που να ισχύει για πάντα. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια βελτίωσης σε όλους τους τομείς και μάλιστα με πολύ γρήγορες ταχύτητες, γιατί ο συναγωνισμός είναι μεγάλος.
  Για την επίτευξη αυτής της βελτίωσης αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες και έγιναν δεκάδες ανατροπές. Όλες οι θεωρίες είναι χρήσιμες και όλες σε κάποιο βαθμό μπορούν να αξιοποιηθούν. Το πιο ξεκάθαρο όμως συμπέρασμα όλων αυτών των χρόνων, που μπορεί να βγει αβίαστα από τον καθένα, είναι ότι για να υπάρχει ισορροπία, αποτελεσματικότητα και συνέχεια σε ένα τόσο σύνθετο μηχανισμό, χρειάζεται πρώτιστα να καταπολεμηθεί η αλαζονεία και η αυθαιρεσία της ηγετικής ομάδας. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ. Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
  Η εγκληματικότητα πανίσχυρων μηχανισμών καταστολής,  καταρρακώθηκε από ασήμαντες δυνάμεις [Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν]. Η αναλγησία πανίσχυρων οικονομικών ομίλων [τράπεζες, πολυεθνικές] οδήγησε σε εφιαλτικά αδιέξοδα. Η αλητεία γελοίων <ηγετικών πρωτοποριών> δολοφόνησε όνειρα χιλιετιών. Η αιτία είναι πολύ απλή, κάθε υπέρμετρη εξουσία ΠΑΝΤΑ οδηγεί σε  ανισορροπίες και καταστροφές. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
  Το πανίσχυρο όπλο των εργαζομένων, αυτό που προσπαθούν με λύσσα οι δυνάμεις καταστολής να κρύψουν, βρίσκεται στο ρόλο τους σε αυτό το μηχανισμό. Χωρίς τη στοιχειώδη αποδοχή των εργαζομένων δε λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ. Το σύνθημα της γραφειοκρατικής αριστεράς [ Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, χωρίς εσένα γρανάζι δε κινά] κρύβει μια μεγάλη αλήθεια και μια τεράστια δύναμη.
  Καμιά όμως ομάδα που αναπροσδιορίζεται σαν πρωτοπορία δεν πρόκειται να πει κάποια αλήθεια, χωρίς από πίσω να μην κρύβεται κάποιο ψέμα, κάποια παγίδα. Το έγκλημα της γραφειοκρατίας είναι ότι δίνει, θέλοντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, αμυντική διάσταση σε αυτό το σύνθημα. Προτείνει πολύ σωστά ανυπακοή αλλά με το κουτσό επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι υποφέρουν. Δίνει στην αντίδραση το δικαίωμα να ισχυριστεί, ναι μεν υποφέρουν αλλά με εσάς θα υποφέρουν περισσότερο. Βάζει τον πολιτικό αγώνα στα δικά της μέτρα. Στα μέτρα που θέλουν τους πολίτες άβουλους και ηλίθιους. Οι πολίτες πρέπει να ενστερνιστούν αυτό το σύνθημα αλλά με άλλη λογική. Μια λογική που θα δηλώνει. ΔΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ.
πηγη  http://real-democracy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου