" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

 

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών για την πορεία της απασχόλησης το κατά το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2012, καθώς μόνο το 13% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση των απασχολούμενων, το 22% αναμένει μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολεί και το 62% εκτιμά ότι ο αριθμός των εργαζομένων τους θα παραμείνει σταθερός.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης, ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης για το.... προσεχές τρίμηνο διαμορφώνεται στο -13%. Ο Δείκτης Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης παραμένει σχετικά σταθερός σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο παρουσιάζει μείωση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, ο Δείκτης Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης καταγράφεται αρνητικός στους οκτώ από τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα των Κατασκευών, όπου ο Δείκτης της Έρευνας διαμορφώνεται στο -25%.
«Η εικόνα της αγοράς εργασίας κατά το επόμενο τρίμηνο διαγράφεται ζοφερή. Η αβεβαιότητα μέσα στην οποία λειτουργούν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας εκτείνεται πλέον σε πολλαπλά επίπεδα. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αστάθειας, οι εργοδότες είναι λογικό να αναζητούν συνεχώς λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητά τους» σχολιάζει η διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup, Βενετία Κουσία.
Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας στο σύνολό της, «όσο καθυστερούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για την καλύτερη λειτουργία της, τόσο η στασιμότητα που παρατηρούμε θα παγιώνεται» επισημαίνει η κ. Κουσία και καταλήγει: «καθώς ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης συνεχίζει την καθοδική του πορεία, το ερώτημα παραμένει: Πώς θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα σκληρά μαθήματα που πήραμε το προηγούμενο διάστημα, ως εργοδότες και άτομα, ώστε να συνεργαστούμε και να γυρίσουμε μία νέα σελίδα;»
Η έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα διεξάγεται από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εργοδοτών (752 για το Γ' Τρίμηνο του 2012) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από το σύνολο των τομέων της εθνικής οικονομίας.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου