" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΓΓΕΛΟΥ»

Νέα απεργία σήμερα
Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία σκυροδέματος «ΑΓΓΕΛΟΥ» στη Μάνδρα Αττικής. Η εταιρεία εξακολουθεί και εντείνει την αντεργατική της επίθεση σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Απ' την πρώτη στιγμή στο πλάι των εργαζομένων βρίσκεται η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων του Μάη, των υπερωριών για τα έτη 2011-2012, να μη γίνουν οι ...
40 απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εργοδοσία και να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση.
Η εργοδοσία παραμένει προκλητική. Χτες αρνήθηκε να προσέλθει στην τριμερή συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Ταυτόχρονα, έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις απολύσεις, ενώ, την ίδια στιγμή, αφαιρεί κάρτες εργασίας από εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Ενδεικτικό της επιθετικότητας της εργοδοσίας είναι ότι μετά την απεργία της Παρασκευής, αφαίρεσε κι άλλες κάρτες εργασίας από εργαζόμενους που απήργησαν. Τέλος, με έγγραφό της, κάνει λόγο για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, η οποία θα αφορά περί τους 35 από τους 58 εργαζόμενους της επιχείρησης. Επιδίωξή της είναι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι δύο βδομάδες το μήνα και δύο βδομάδες να τους δίνει ρεπό.

πηγη  http://www1.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου