" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό ΘεσσαλονίκηςΕιλημμένη απόφαση να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας

Στο δρόμο κατέβηκαν οι 200 εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Μάρτιο 2012 και εκφράζοντας παράλληλα και την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του έργου, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος.
Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο... Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου οι εργαζόμενοι προτίθεται να συμμετέχουν, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ξεκινά στις 2 το μεσημέρι, και με στόχο να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματά τους, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το κλίμα πυροδότησε η συνέντευξη του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστου Τσίτουρα σε τοπικό φύλλο, στην οποία και αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά, ενώ εκφράζει έντονα και τις ανησυχίες του για την ολοκλήρωσή του project, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κατασκευάστρια κοινοπραξία.

Πάντως, οι εργαζόμενοι, που από σήμερα πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες, έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ προτίθενται να εντείνουν και την απεργιακή τους στάση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου