" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Απατεώνες εκμεταλλεύονται ανέργους...



Στα νύχια... επιτήδειων πέφτουν χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα εργασία.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων έχει προκαλέσει την αύξηση των γραφείων εύρεσης εργασίας, πολλά από τα οποία όμως είναι... «μαϊμού».

Υπάρχουν κάποιοι απατεώνες που υπόσχονται δουλειά στους ανέργους, χωρίς να....
 έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα γραφεία. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις και στο Διαδίκτυο που αφορούν σε αγγελίες που υπόσχονται υψηλές αμοιβές ή καλοπληρωμένη εργασία στο εξωτερικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για γραφεία «μαϊμού» που αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που δεν έχουν δουλειά.

Τα συνηθέστερα θύματα απάτης είναι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και αναζητούν εργασία σε κάποιο σπίτι με τη μορφή οικιακών βοηθών, κηπουρών, φροντίδας ηλικιωμένων ή παιδιών.

Οι τρόποι εξαπάτησης ποικίλλουν, καθώς άλλες εταιρείες αποσπούν χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρέχουν πρόσβαση σε κάποια δουλειά, ενώ άλλες λαμβάνουν χρηματικά ποσά από υποψηφίους προωθώντας τους σε εργασίες χωρίς ασφάλεια.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΠΗΓΗ
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου