" Κάθε τι το οποίον ψηφίζετε υπέρ του εργάτου, δεν είναι παροχή, είν' επιστροφή, είναι μερική πληρωμή απέναντι χρέους ολικού προς αυτόν και όσα και αν παραχωρήσει εις τον εργάτη η Πολιτεία, ποτέ δεν θα κατορθώσει να του επιστρέψει ότι του οφείλει - έως ότου, οργανωμένος και δυνατός, θα πάρει οπίσω το όλον το οποίο του ανήκει." ( Βιβιάνι)

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

«Επανέρχονται οι απεργίες αν δεν αλλάξουν τα μέτρα λιτότητας»

 ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ......ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε

Προειδοποίηση πως, εάν δεν υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας, θα επανέλθουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, το αργότερο από τον Σεπτέμβριο, απηύθυνε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, σε σημερινή συνέντευξή του....
στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία. Όπως είπε, τα συνδικάτα θα παρακολουθήσουν τις ενέργειες της μελλοντικής κυβέρνησης και κατά πόσον τα κόμματά της θα εκπληρώσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, να επαναδιαπραγματευθούν το πρόγραμμα λιτότητας και να πείσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Ρομπόλης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους Έλληνες εργαζόμενους και, σημειώνοντας πως η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, ανέφερε ότι το ποσοστό ανεργίας στους νέους υπερβαίνει το 50%, συνολικά οι άνεργοι που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο είναι περισσότεροι από ό,τι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ 30% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ επισήμανε, επίσης, πως η υψηλή ανεργία και οι μειώσεις των μισθών έχουν ως συνέπεια την είσπραξη λιγότερων φόρων: σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στους πρώτους τέσσερις μήνες εισπράχθηκαν 500 εκατ. ευρώ λιγότερα -από τους συμφωνημένους με την ΕΕ στόχους, ενώ 800 εκατ. λείπουν από εισπράξεις ΦΠΑ, παρόλο ότι αυτός έχει αυξηθεί στο 23%.

Η νέα φιλοσοφία, είπε ο κ. Ρομπόλης, είναι χαμηλότεροι μισθοί, καταβολή περισσότερων φόρων και μεγαλύτερα έξοδα για τρόφιμα, νερό, ρεύμα κ.α., κατάσταση που είναι παράλογη και άρα απαράδεκτη.

Κατά την άποψή του, η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβάλει την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όμως χρειάζεται και την υποστήριξη της ΕΕ και των διεθνών πιστωτών. Ωστόσο, ο κ. Ρομπόλης είπε πως δεν υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν νέες διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και οι εργαζόμενοι θα βγουν και πάλι στους δρόμους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου